Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015

Υπέροχο Αραβικό Σάμαλι... Με συνταγή γιατρού!!!

Η Ελένη Τσαγκά... έγραψε...

Hello helioloustes... ειλικρινά δεν ξέρω με τι λόγια να κάνω εισαγωγή σε αυτή την συνταγή του κουμπάρου μου...του γνωστού Γιατρού Αλέξανδρου Σερίφη. Οκ. να μιλήσω γι αυτόν... αλλά σε τι να πρωτο-επικεντρωθώ?? σε συναισθήματα? σε προτερήματα? σε όσα έχω κερδίσει τόσα χρόνια όντας φίλη του? στο γιατί τον αγαπώ? Επειδή αγαπημένες μου Helioloustes όπως έλεγε και ο Σάκης ο υδραυλικός "προσωπικά ζητήματα συζήτηση κομμένη" -θυμάστε?- καταλήγω στο να πω τι επαγγέλματα θα μπορούσε να κάνει εκτός από διακεκριμένος γιατρός-παθολόγος 
α) θηριοδαμαστής. έχει μεγαλώσει με απόλυτη επιτυχία δύο παλικάρια και ακόμα και ο ταλιμπάν ο γιος μου στέκεται σούζα μπροστά του.
β) ψυχολόγος. Ακούει και δίνει λύση στο 1/6 του χρόνου της κανονικής ψυχοθεραπείας. Και τόλμα άμα σου βαστάει να μην τον ακούσεις.  
γ)οδηγός φόρμουλα 1. Κάποιοι πιστεύουν ότι ο τραυματισμός του Μίκαελ Σουμάχερ δεν ήταν ατύχημα... προσπάθησε να αυτοκτονήσει όταν είδε τον Σαρίφ να οδηγάει.
δ) πρωθυπουργός. Θα είχε τεράστια επιτυχία... αλλά δεν το επέλεξε... γιατί φοράει κάτι γραβάαατες... μα κάτι γραβάαατες...
ε) μήλον της έριδος. Αν δεν είχε από νωρίς εκφράσει την προτίμηση του και τον αιώνιο έρωτα του για την Δώρα... θα χτυπιόσαντε οι γυναίκες για πάρτι του, καθημερινά 6-8 το απόγευμα στην πλατεία Καρπάθου.
στ) σόουμαν. Όταν αποφασίσει να μας διασκεδάσει.... δεν μένει άντερο για άντερο....
ζ) κηπουρός... Η βεράντα του θυμίζει κρεμαστούς κήπους της
Αλέξανδρος Σερίφης
Γιατρός μου, κουμπάρος μου, αδελφός μου...
τώρα και συνεργάτης στο Blog...
Βαβυλώνας...

η) μάγειρας.... αυτά που δημιουργεί δεν ΥΠΑΡΧΟΥΝ... φαγητά και εδέσματα της γενέτειράς του Παλαιστίνης και Ιορδανίας.... Να μην σας καθυστερώ όμως ... φτιάξτε εύκολα και απολαύστε το καταπληκτικό γλυκό harisa..ή για να το καταλάβετε Αραβικό σάμαλι.... 


ΥΛΙΚΑ.
  • 2 ποτήρια σιμιγδάλι χοντρό.
  • 1 ποτήρι ζάχαρη.
  • 1 ποτήρι γιαούρτι.
  • 1 κουταλάκι σόδα .
  • 1/2 ποτήρι τριμμένη καρύδα.
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού ροδόνερο.
  • Κανέλλα.
  • Άψητα αμύγδαλα.
 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη.
  • 1 ποτήρι νερό και μισό λεμόνι.


ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΙΞΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ.... ουπς λάθος   ΜΑΓΕΙΡΕΨΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ....ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΣΕΡΙΦΗ!


Ανακατεύουμε το σιμιγδάλι με τη ζάχαρη και το ινδοκάρυδο με μια κουτάλα. Προσθέτουμε τη σόδα στο γιαούρτι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει και να γίνει αφράτο. Στη συνέχεια το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι ρίχνουμε και το ροδόνερο και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει εννιαίο το μείγμα. Στην αρχή είναι σκληρό, όσο το ανακατεύουμε όμως τόσο μαλακώνει.
Κατόπιν απλώνουμε στον πάτο του ταψιού ταχίνι ίσα ίσα μία στρώση, για να μην κολλήσει το γλυκό στο ψήσιμο. Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα μας στο ταψί. Απλώνουμε αρκετή κανέλα σε όλη την επιφάνεια και μετά ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα. Το ισιώνουμε και φτιάχνουμε κύβους με ένα μαχαίρι.
Στη μέση κάθε κύβου τοποθετούμε ένα άψητο αμύγδαλο. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στην προτελευταία θέση του φούρνου στο 170 βαθμούς στο "πάνω-κάτω" για 15-20 λεπτά. Ταυτόχρονα βράζουμε
το σιρόπι. -νερό ζάχαρη και λεμόνι- για τέσσερα λεπτά... το αφήνουμε να κρυώσει καλά και το ρίχνουμε στο γλυκό μας αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Αν θέλουμε ξανατονίζουμε τις γραμμές γιατί μπορεί να "κολλήσουν" με το ψήσιμο.  Μόλις κρυώσει το harisa είναι έτοιμο για να προσφέρει απίστευτες απολαύσεις στην γεύση μας...

Σαρίφ σε ευχαριστούμε... οι helioloustes σε χαιρετούν και σε αγαπούν...

Δεν υπάρχουν σχόλια: