Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Αχ αυτός ο κουραμπιές....

Η Ελένη Τσαγκά.... έγραψε....

Hello helioloustes!!! Ένεκα Χριστούγεννα κορίτσια ήρθε η ώρα του κουραμπιέ!!! όχι, όχι με παρεξηγήσατε... δεν λέω για εκείνο εκεί τον τύπο... αυτού δεν θα έρθει πότε η ώρα, έτσι??.λέω για τον αληθινό κουραμπιέ. Τον γλυκό, αυτόν ντε που δίνουμε στον Αϊ Βασίλη όταν φέρνει τα δώρα, εκείνον εκεί με το καβουρδισμένο αμύγδαλο και το μαύρο ρούμι...Εκείνον μου μοσχοβολάει το σπίτι Χριστούγεννα, εκείνον που όλοι αναφωνούν όταν τον μασάνε: "Ελένη τι συνταγή είναι αυτή... Παναγίτσα μου... κόλαση σκέτη..". Μην σκιάζεστε Helioloustes.. Είναι η πιο εύκολη συνταγή... Και μάλιστα κάνω διπλή δόση...- δεν έχουμε χρόνο να ξανακάνουμε άλλωστε, γιατί ακολουθούν και τα μελομακάρονα-,, γιατί τους μισούς θα τους σhοκολατώσω!!!! Είπαμε οι λέξεις κλειδιά για τις δημιουργίες των Κοριτσιών στον ήλιο είναι: ευκολία, ταχύτητα και σίγουρη επιτυχία.



ΥΛΙΚΑ:
600 gr βούτυρο γάλακτος (λιωμένο).
1.200 gr αλεύρι μαλακό
250 gr αμύγδαλα άσπρα χοντροκομμένα
20 gr μαύρο ρούμι ή κονιάκ
1 βανίλια,
1/2 γ.κ. μπεϊκιν πάουντερ
220 gr ζάχαρη άχνη.


Για την επικάλυψη σhοκολάτας:
400 gr κουβερτούρα
3 κ.σ. βούτυρο
ένα σφηνάκι κονιάκ.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ...


Ψημένα χοντροκομμένα άσπρα αμύγδαλα.
Τα αμύγδαλα θέλουμε να είναι χοντροκομμένα... Δεν θα καθίσουμε φυσικά να τα κόβουμε ένα ένα..γι΄αυτό βάζουμε λίγα λίγα στο μούλτι πατάμε το κουμπάκι να κάνει 2-3 γύρους και σταματάμε. Τα βγάζουμε, αφήνουμε τα κομμένα στην λαδόκολλα, και επειδή θα μας έχουν μείνει λίγα άκοπα και αμοντάριστα που λέει και ο λαός τα ξανακάνουμε αφού προσθέτουμε άλλα λίγα... Helioloustes είναι και η μοναδική μανούρα της συνταγής... απλώς θέλει λίγο παραπάνω χρόνο... Κατόπιν τα ψήνουμε πάνω σε λαδόκολλα  στον φούρνο για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
συγκεντρώθηκαν όλα τα υλικά\
γύρω από το χτυπημένο βούτυρο
Ήδη έχω βάλει στο μίξερ, στο δυνατό, το βούτυρο και το χτυπάω για 20 λεπτά και βάλε μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει. Μετά προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι στο βούτυρο, και αφού ανακατευτεί καλά βάζω την άχνη και τα υπόλοιπα. Θα
Η άχνη εν αναμονή για να μ πει στο βούτυρο
και στο αλεύρι
γίνει μια όμορφη μαλακή ζύμη με τα όλα της....

πλάθω μικρούς ή και μεγάλους κουραμπιέδες και τους ψήνω με λαδόκολλα στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά στους 180 βαθμούς... Έχουμε πει ότι εγώ χρησιμοποιώ για όλα, ακόμα και για το κατσικάκι στη γάστρα, τον αέρα....Μην περιμένετε να σκουρύνουν πολύ... όταν στερεοποιηθούν τα βγάζουμε...στη συνέχεια λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ. "Βαφτίζουμε" ένα-ένα τους κουραμπιέδες και τους ονομάζουμε σhοκολατένιους, ή πρόκληση, ή κόλαση, ή αμάν Παναγία μου, ή δίαιτα από αύριο....τους άλλους μισούς τους "βάφτισα" σε ζάχαρη άχνη και το όνομα αυτών "παραδοσιακοί". ΜΥΣΤΙΚΟ: για να μην λιώσει και φύγει η ζάχαρη όσο περνούν οι μέρες βάζω σε αναλογία 1 προς 10 στην άχνη νισεστέ... Δεν θα πάθουν τίποτα!!!
ΥΓ: επειδή η συνταγή αναρτήθηκε εσπευσμένα καθώς έρχεται ΣΚ και πολλές helioloustes θέλετε να δημιουργήσετε... το υπόλοιπο φωτορεπορτάζ σε λίγο γιατί ακόμα ψήνωωωωωωω 
πλάθω μικρούς στρογγυλούς κουραμπιέδες
γιατί με την σhοκολάτα θα... "πρηστούν"

Δεν υπάρχουν σχόλια: