Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Αγκαλιαστείτε γιατί χανόμαστε...!

Η σημασία της αγκαλιάς...

Η Ελένη Τσαγκά... έγραψε....

hello helioloustes...έχετε αναρωτηθεί ποτέ γιατί αγκαλιαζόμαστε? ή γιατί ΔΕΝ αγκαλιαζόμαστε?? Το σκέφτηκα όταν χθες ο γιος μου είπε: "μαμά κρυώνω" και του είπα περίμενε να σου φέρω μία ζακέτα... και εκείνος ανταπάντησε: "όχι μαμά θέλω αγκαλιά". Είχε πυρετό.. Η αγκαλιά είναι γι΄αυτά το οχυρωμένο καταφύγιο, απ΄όπου μένει έξω η αδιαθεσία, ο πόνος, ο φόβος, ο εκνευρισμός.... Σίγουρα γνωρίζετε την ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία που έχει για τα μωρά και για τα παιδιά η αγκαλιά. Οι ψυχολόγοι λένε ότι όσο πιο πολύ αγκαλιάζεις τα παιδιά σου, τόσο πιο ασφαλείς και σίγουροι για τον εαυτό τους γίνονται όταν μεγαλώσουν... Και τι σημαίνει για αυτά η αγκαλιά? σημαίνει αγάπη, ενδιαφέρον, σιγουριά... σημαίνει αποδοχή. Τα παιδιά το ξέρουν αυτό και το αποζητούν... Οι μεγάλοι γιατί όχι?
Γιατί εμείς οι ενήλικες αποφεύγουμε να αγκαλιαστούμε? Γιατί νομίζουμε ότι εμείς δεν έχουμε ανάγκη από ενδιαφέρον σιγουριά και αποδοχή??? ακόμα και τα φιλιά που δίνουμε σε φίλους και γνωστούς σε γιορτινές εκδηλώσεις είναι αμήχανα, ζορισμένα, ίσως και ψεύτικα..Η μόνη περίπτωση που θα σας δικαιολογούσα αν αποφεύγετε τις αγκαλιές και τα φιλιά, είναι για να μην σας φύγει το κραγιόν!! και να φύγει όμως δεν υπάρχει θέμα..πάντα έχετε ένα κραγιόν στη τσάντα. Έτσι κορίτσια?. μου αρέσει να αγκαλιάζω και να φιλάω αυτούς που αγαπώ. Και μου αρέσει και εκείνοι να με αγκαλιάζουν σφιχτά... για να μου δείξουν ότι με αγαπούν ότι με αποδέχονται.... Και όταν με αγκαλιάζουν με την καρδιά τους η αγάπη τους με ζεσταίνει..η αποδοχή τους με απογειώνει.. Γουστάρω, helioloustes... πως να το πω... θέλω να νιώθω γύρω μου την αγάπη.... και την νιώθω... αλλά την προσφέρω κιόλας...Αγκαλιάζω σφιχτά ακόμα και αν βλέπω στον άλλον ψυχρότητα... που δεν απευθύνεται σε μένα αλλά πρόκειται για στάση ζωής.... Αγκαλιαστείτε κορίτσια... δείξτε στην φίλη σας, στον φίλο σας ότι τον αποδέχεστε... Ότι χαιρόσαστε πολύ που βρεθήκατε που τον/την είδατε...Μοιράστε στους γύρω σας αγάπη και αποδοχή. Πείτε το: ΣΕ ΣΥΜΠΑΘΩ όχι με λόγια αλλά με την ανοιχτή σας αγκαλιά, με το χαμόγελό σας, με την διάθεση σας να συμμετέχετε στα καλά του και στα άσχημά του...να τον ακούσετε... Αγκαλλιάστε αυτούς που γουστάρετε ως ανθρώπους. Μην κρυβόσαστε πίσω από κρίσεις και επικρίσεις, επαγγελματισμούς, και σοβαροφάνειες...Η αγκαλιά είναι ζωτικής σημασίας για μικρούς και ακόμη περισσότερο για μεγάλους..... Καλημέρα Helioloustes!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: