Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2014

Θες εμένα ή τα μελομακάρονά μου? ξηγήσου....

"καλέ πάρτε κάτι"
 


Η Ελένη Τσαγκά... έγραψε....

Ήρθα σε πολύ δύσκολη θέση.... αλήθεια... δεν κατάλαβα αν κυνηγούσε εμένα μέσα στο σπίτι ή τα μελομακάρονά που κρατούσα για να τα φωτογραφίσω... και τον ρώτησα ευθέως: " λιγουρεύεσαι εμένα ή αυτά??? ξηγήσου τώρα, αλλιώς σώπασε για πάντα"... Και εκείνος αντί να απαντήσει κατάπιε τρία.... μελομακάρονα... ούτε στραγάλια να ήταν... Δεν ξέρω αν μου αρέσει αυτή η εξέλιξη.... τέλος πάντων. Εγώ σας λέω πως τα έφτιαξα και εσείς πράξτε κατά συνείδηση... Καλημέρα helioloustes και καλό ΣΚ!!!


YΛΙΚΑ:
τα υλικά μας σε πλήρη παράταξη
-1.700 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
-4 κούπες τσαγιού ελαιόλαδο
-1 κούπα τσαγιού μπύρα
-8 κ.σ. φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
-8 κ.σ. κονιάκ
-ξύσμα από 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι
-λίγο αλάτι
-1,5 κ.γ. κανέλλα
-1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
-2 κ.γ. σόδα μαγειρική
-2 κ.γ. μπείκιν πάουντερ


βράζουμε λίγο το σιρόπι μας και το
ξαφρίζουμε.. δίπλα στο μούλτι
καρύδια μπερδεμένα με κανέλλα και
γαρύφαλλο.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
-1 κούπα μέλι
-2 κούπες τσαγιού ζάχαρη
-1 κούπα νερό
-φλούδα από 1 λεμόνι
-1 ξυλάκι κανέλλα
και για το γαρνίρισμα
καρύδι αλεσμένο στο μουλτι (όχι πολύ αλεσμένο)
2-3 κ.γ. κανέλλα
1 κοφτή κ.γ. γαρύφαλλο.

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ!

Ανακατεύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και μέσα σε μία λεκάνη κουζίνας, βάζουμε όλα τα υγρά υλικά δηλαδή, ελαιόλαδο, μπύρα, χυμό, το κονιάκ με τη σόδα ανακατεύουμε καλά... μετά προσθέτουμε τα αρωματικά μας (ξύσμα, κανέλλα, γαρύφαλλο, αλάτι) και
Στο τέλος κοσκινίζουμε στο μείγμα
το αλεύρι

μετά κοσκινίζουμε λίγο-λίγο μέσα στη ζύμη το αλεύρι στο οποίο έχουμε ήδη ανακατέψει το μπείκιν πάουντερ. 
Αυτή τη φορά με βοήθησε ο γιός μου
 









Ζυμώνουμε απαλά μέχρι να απορροφηθεί το αλεύρι και αφήνουμε τη ζύμη να δέσει για μιση με μία ώρα... Κατόπιν αρχίζουμε την παρασκευή των πιο νόστιμων μελομακάρονων....
φτιάχνουμε μακρόστενα κομμάτια και τα τοποθετούμε πάνω στον ξύστη για να δημιουργήθουν ρηχές τρυπούλες προκειμένου να απορροφηθεί πιο εύκολα το σιρόπι.
Κατόπιν τα πιέζουμε για να δημιουργηθεί πίσω μία εσοχή που επίσης θα βοηθήσει στην απορρόφηση.
Φέτος για πρώτη φορά έβαλα σε μερικά.. κατόπιν προτροπής της γλυκύτατης κυρίας Ελένης, μισό καρύδι...
ναι.. έπρεπε να βάλω καρυδι
σε ΟΛΑ!!!!
Σε αυτή ακριβώς τη φάση κατάλαβα ότι έπρεπε να βάλω πριν το ψήσιμο καρύδι σε ΟΛΑ!!!!
Αφού τα πλάσω τα τοποθετώ σε ταψιά με λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμους για 20 περίπου λεπτά...
Πάμε κορίτσια για το σιρόπι..
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα όλα τα υλικά και τα βράζουμε για 3-4 λεπτά... ενώ ταυτόχρονα τα ξαφρίζουμε...
όταν βράσει το σιρόπι βγάζουμε την φλούδα και το ξυλάκι κανέλλας και βάζουμε μέσα σε αυτό τα μελομακάρονα...(τα έχουμε αφήσει αρκετή ώρα να κρυώσουν μετά το ψήσιμο) δέκα δέκα για περιπου 2-3-4 λεπτά ανάλογα την υπομονή μας και τα γυρίζουμε για να σιρροπιαστούν και οι δυό πλευρές.... τα βγάζω με την τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετώ σε στρώσεις στην πιατέλα... Από πάνω ρίχνω γ΄ρηγορα για να κολλήσει, το μείγμα καρυδο-κανελλο-γαρύφαλλου. Αν κρυώσει το σιρόπι και δεν απορροφάται από τα μελομακάρονα, προσθέτουμε ζεστό νεράκι... και το ξαναζεσταίνουμε.... Τα μελομακάρονα μας πρέπει να τα καλύψουμε οπωσδήποτε με μεμβράνη ή να τα βάλουμε σε κλειστή πιατέλα ή μπολ για να διατηρηθούν.... Καλές γιορτές helioloustes... KAI TOY XΡONOY!!!

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: