Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ο εγωϊσμός σου ενώθηκε με τον δικό μου, και έφτιαξαν έναν ωραιότατο χωρισμό!!!


H Έλενα Τασιοπούλου... έγραψε...
 
Καλημέρα heliolousta κορίτσια!!! Μπήκαμε δυναμικά στην εβδομάδα των Χριστουγέννων…. Εύχομαι να είστε όλες καλά… Όπως σας είχα υποσχεθεί θα μιλήσουμε για έναν άντρα… όχι από τους εύκολους, τους δύσκολους… ξέρεις εσύ… μιλώ για τον «εγωισμό». Όλοι και όλες ανάλογα με το πόσο φουσκωμένο  «εγώ» έχει ο καθένας μας τον έχουμε συναντήσει... τον έχουμε γνωρίσει... τον έχουμε αντικρούσει…




Έλενα Τασιοπούλου
νηπιαγωγός-συγγραφέας παιδικών
βιβλίων-σεναριογράφος.

«Δώσε χαιρετίσματα στον εγωισμό σου από τον δικό μου…». Σχέσεις μεγάλες σχέσεις μικρές δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Ο εγωισμός είναι εγωισμός και δυστυχώς δεν βλέπει ούτε στιγμές, ούτε συναισθήματα. Ο εγωισμός έχει την ιδιότητα να πυροδοτεί εντάσεις, να προσβάλλει, να μειώνει και μερικές φορές να ισοπεδώνει. Τη στιγμή της «κρίσης» ακούμε μόνο τον εαυτό μας. Φωνάζουμε για τη δική μας αλήθεια. Εκείνη τη στιγμή, δεν υπάρχει τίποτε άλλο και καμιά άλλη εκδοχή παρά μόνο η δική μας!
Ο εγωισμός τραυματίζει σοβαρά τη σχέση μας…Ο εγωκεντρισμός, αποτελεί αναπτυξιακή διαδικασία προς την ωρίμανση. Σε μικρή ηλικία και στα παιδιά δικαιολογείται γιατί έτσι αντιλαμβάνονται τον κόσμο. Εμείς όμως, κοριτσάρες μου, επειδή είμαστε «μεγάλα παιδιά», πρέπει τον εγωισμό μας και τον εγωκεντρισμό μας να τον κάνουμε στην άκρη και στη θέση του να βάζουμε την ενσυναίσθηση (αν θέλετε να έχετε υγιή… σχέση).
Ενσυναίσθηση σημαίνει να μπαίνουμε στην θέση του άλλου και να προσπαθούμε να κατανοούμε τι ακριβώς ζητάει, γιατί λέει αυτά που λέει και τι νιώθει, προτού βγάλουμε τα δικά μας συμπεράσματα για τη συμπεριφορά του. Μόνο έτσι θα αποφύγουμε τα γρήγορα συμπεράσματα,  τις παρεξηγήσεις και τις αλληλοκατηγόριες. Σε μία σχέση, δεν χρειάζεται να τονίζεται το «εγώ» μας ή να υπερισχύει, δεν έχει σημασία ποιος έχει δίκιο και ποιος έχει άδικο… η ερωτική σχέση δεν είναι αίθουσα δικαστηρίου…   
Σε μία υγιή σχέση, επιβάλλεται να υπερισχύει το «εμείς»… να κοιτάει ο ένας τον άλλο κατάματα και να αποκωδικοποιεί αυτό που του δείχνει. Να τερματίζει στην κούρσα της σχέσης πρώτα η αγάπη και όχι ο εγωισμός.
 
Ξέρω ότι είναι δύσκολο… αυτό έχει να κάνει με το πώς έχουμε μεγαλώσει, τα βιώματα που έχουμε, τις εμπειρίες και γενικά ότι κουβαλάει ο καθένας μας στο σάκο της ζωής του. Ξέρετε όμως  και σεις αγαπημένες μου φίλες, ότι καμία μορφή σχέσης δεν είναι ιδανική… δεν υπάρχουν εξάλλου ιδανικές σχέσεις… οι σχέσεις είμαστε εμείς… και αν θέλουμε να έχουμε ποιοτικές σχέσεις… αυτό σημαίνει «βουτάω» μέσα στον εαυτό μου…και μέσα στον εαυτό του συντρόφου μου…δείχνω κατανόηση στην διαφορετική προσωπικότητα του, στις συνήθειες του και στις πεποιθήσεις του.. .προσπαθούμε να λεμε όχι στο εγωισμό όσο και αν μας φλερτάρει έντονα…σκοτώνει τη σχέση μας!!!!!!!!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: