Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2014

Βασιλόπιτα-χριστουγεννιάτικο δέντρο! Δείτε πως την έφτιαξα βήμα-βήμα...

Η Ελένη Τσαγκά... έγραψε...



Καλημέρα helioloustes... καλή εβδομάδα... χρόνια πολλά... καλή πρωτοχρονιά να έχουμε... Και ήρθε η ώρα της Βασιλόπιτας... Μίας Βασιλόπιτας που θα συζητηθεί όχι μόνο για τη νοστιμιά της αλλά και για το στυλ της... Είναι βασιλόπιτα πολυκατοικία! Και επειδή ο διαχειριστής έχει κέφια έβαλε φλουρί σε κάθε όροφο. Τέσσερα τον αριθμό! Και αφού ολοκλήρωσα με τα βασικά είπα στα παιδιά να επιλέξουν την διακόσμηση... Επέλεξαν λοιπόν να εντυπωσιάσουν και τελικά μας βγήκε κάτι μεταξύ σγουρής καμπάνας, φριζαρισμένης γριάς και χαλασμένου παγόβουνου!!! Όμως με λίγο κέφι και περισσή φαντασία έστρωσε... και ιδού το αποτέλεσμα. Όπως και να την διακοσμήσετε εσείς η ιδιότητα των τεσσάρων φλουριών παραμένει για να είναι αυξημένες οι πιθανότητες και πιο πολλοί οι τυχεροί......σας προτείνω να το δοκιμάσετε γιατί είναι εύκολο... χωρίς διακόσμηση μόνο με ζάχαρη άχνη όπως την έκανα τόσα χρόνια και εντυπωσίαζα... ..Καλή επιτυχία Helioloustes... θα είμαι κοντά σας!!!



ΥΛΙΚΑ:
450 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
600 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
8 αυγά
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό
640 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΤΩΡΑ ΠΑΙΖΟΥΜΕ

Χτυπάμε το βούτυρο σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μόλις το μείγμα γίνει μαλακό  
προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά


προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα γιαούρτια και το ξύσμα. Όταν ανακατευτούν καλά, (το μειγμα σε αυτό το στάδιο να ξέρετε θα είναι πάρα πολύ υδαρό) σταματάμε το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ το
ανακατεύουμε σιγά σιγά το αλεύρι
αλεύρι στο οποίο έχουμε ανακατέψει το μπέικιν πάουντερ. Μετά μοιράζουμε το μείγμα μας σε τέσσερα στρογγυλά

τσέρκια διαφορετικού μεγέθους τα οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει πολύ καλά. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο  στους 150 βαθμούς (για να μην φουσκώσουν στο κέντρο) στον αέρα.  
έτοιμα και μοσχομυριστά!!.

Τα πολύ νόστιμα κέϊκ μας είναι έτοιμα μετά από περίπου 30-40 λεπτά. Αφού κρυώσουν εντελώς αρχίζουμε την διακόσμηση... Τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο, από την ανάποδη για να είναι ίσια, και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Το πιο απλό είναι και το πιο όμορφο... να τα λέμε...
.. Αν θέλουμε κάτι πιο εντυπωσιακό (Παναγίτσα μου) φτιάχνουμε γλάσσο (χτυπάμε στο μίξερ ένα ασπράδι αυγού, 1 1/5 κούπα ζάχαρη άχνη, μία βανίλια και ένα κουταλάκι χυμό λεμονιού) και στολίζουμε το πολυόροφο κέϊκ μας με κορνέ ή με κουταλάκι, ότι έχει η καθεμία, όπως θέλουμε... από πάνω προς τα κάτω απο δεξιά προς τα αριστερά ακόμη και πλαγιαστά, ή μπορούμε να γεμίσουμε τους ορόφους με το χιονογλάσσο μας... και κατόπιν στολίζουμε με διάφορα.. από σμάρτις μέχρι σοκολατάκια και από χρωματιστή τρούφα μέχρι μπεζέδες!!.. Το αποτέλεσμα σε γεύση helioloustes θα είναι το ίδιο... και τα χαμόγελα των τυχερών περισσότερα... Α, μην ξεχάσω τα 4 φλουριά τα οποία βάζω πέντε λεπτά πριν τα βγάλω από τον φούρνο....
Εσείς τι λέτε? ποιά η άποψή σας? είναι εντυπωσιακό το αποτέλεσμα ή όχι???


Δεν υπάρχουν σχόλια: