Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Πως θα μάθουν τα παιδιά να τρώνε φρούτα.

Πως να φάνε τα παιδιά μας φρούτα...

 
Προσθήκη λεζάντας
Η Ελένη Tσαγκά... έγραψε!
   
Helioloustes μαμάδες.... σύμφωνα με στατιστικές μόλις δύο στα δέκα παιδιά τρώνε φρούτα... απογοητευτικό αν αναλογιστούμε πόσο ωφέλιμα είναι και πόσο απαραίτητα για την ανάπτυξη τους...Και τα δίδυμα μέχρι πριν από ένα χρόνο ανήκαν σε αυτή την κατηγορία, στα οχτώ.. όχι στα δύο... άντε βαριά βαριά και με υποσχέσεις να έπιναν τον χυμό πορτοκάλι... Τώρα όμως μπήκαμε πανηγυρικά στην μειονότητα της επιτυχίας... ανήκουμε στο 20% των παιδιών που καταναλώνουν κάθε μέρα φρούτα... όλα τα φρούτα, όλες τις εποχές.... από μήλα μέχρι ακτινίδια και από βανίλιες μέχρι πεπόνι και... ταχίνι!!! χα! Τι???? δεν είναι το ταχίνι φρούτο??? Ακούστε τα νέα...

Σκέφτηκα λοιπόν... ξανασκέφτηκα και βρήκα τη λύση... Βάζω στο μπλέντερ από ένα φρούτο 4-5 είδη.. π.χ. αυτή την εποχή βάζω μπανάνα, μήλο, αχλάδι, μανταρίνι και στύβω και πορτοκάλι, προσθέτω λίγο γάλα και μετά ανάλογα με την ώρα και με το τι άλλο έχουν φάει, βάζω ταχίνι, μέλι, και ξηρούς καρπούς... λίγα αμύγδαλα ή λίγα φουντούκια ή ότι έχει το ντουλάπι... και γίνεται ένας χυμός σούπερ τούρμπο, θρεπτικός στο μέγιστο και γευστικότατος... Αν δε, είναι και καλοκαίρι, προσθέτω και παγάκια. Μάλιστα για να έχουν συμμετοχή τα ρωτάω τι χρώμα καλαμάκι θέλουν σήμερα για να τον πιουν.... Όποτε είμαστε καλυμμένοι από άποψη βιταμινών... Τώρα πια αφού έχουν συνηθίσει τόσο πολύ τις φρουτένιες γεύσεις, τρώνε και φρούτα σκέτα... όλα τα φρούτα... Αυτόν τον χυμό τον ονομάζω μιλκ σέικ... πρόσφατα έμαθα ότι λέγεται smoothie..Αλλά σημασία δεν έχει το όνομα αλλά η χάρη... έτσι?.δοκιμάστε το μωρομαμάδες και θα με θυμηθείτε....Καλό ΣΚ helioloustes!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια: