Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Τετραλογία κουραμπιέ.. Για να ΄χει να λέει η πεθερά....


Οι κουραμπιέδες με τα πολλά πρόσωπα....

Η Ελένη Τσαγκά... έγραψε...





Καλημέρα και καλή εβδομάδα heliolοustes!!!!
Το ΣΚ ήταν αφιερωμένο στο γλυκό των Χριστουγέννων... Και με φαντασία βγήκε αυτό το εντυπωσιακό αποτέλεσμα: κουραμπιέδες 4x4!!! α) με επικάλυψη μαύρης σοκολάτας β) με επικάλυψη άσπρης σοκολάτας, γ) με ζάχαρη άχνη δ) με ζάχαρη άχνη με κακάο...ααα, μάλλον θα έπρεπε να πω ότι είναι πέντε οι εκδοχές αφού και σκέτοι είναι πρόκληση, κόλαση και μιαμ μιαμ μαζί!!!Αν θυμάστε έφτιαξα διπλή δόση από τη βασική πεντανόστιμη και εύκολη συνταγή...σε προηγούμενη ανάρτηση με τίτλο "αχ αυτός ο κουραμπιές" και λινκ 
http://elenitsagka.blogspot.gr/2014/12/blog-post_12.html#more, και με τις λέξεις κλειδιά: ευκολία, ταχύτητα και σίγουρη επιτυχία. Και αφού μοσχομύρισε το σπίτι Χριστούγεννα από το ψημένο αμύγδαλο και το μαύρο ρούμι... ήρθε και η ώρα της εικόνας... δηλαδή της διακόσμησης...helioloustes Τώρα παίζουμε!!! για να εντυπωσιάσουμε την πεθερά μας... τιμώντας και τηρώντας το παραδοσιακό όσα βλέπει η πεθερά.... 


Α) Κουραμπιέδες με μαύρη σοκολάτα.

το βούτυρο και το κονιάκ περιμένουν να λιώσει
η κουβερτούρα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το βούτυρο και το κονιάκ. (400 gr κουβερτούρα, 2 κ.σ. βούτυρο, 1-2 σφηνάκια κονιάκ) αν μας πήξει πολύ την αραιώνουμε με κρέμα γάλακτος ή με λίγο γάλα. 

ακούραστος βοηθός όπως πάντα η κόρη μου

"Βαφτίζουμε" έναν-έναν τους κουραμπιέδες και τους ονομάζουμε σhοκολατένιους, ή πρόκληση, ή κόλαση, ή αμάν Παναγία μου, ή δίαιτα από αύριο....


Τους απλώνουμε σε αλουμινόχαρτο και περιμένουμε να πήξουν....
και τους στολίζουμε για να τους θαυμάσουμε πριν εξαφανιστούν..

Β) Κουραμπιέδες με επικάλυψη άσπρης σhοκολάτας.

Εδώ μοιάζουν λίγο με γιουβερλάκια....

Πάλι βάζουμε την άσπρη κουβερτούρα σε μπεν μαρί με βούτυρο και κονιάκ ... και πάλι αν μας πήξει λόγω της υψηλής θερμοκρασίας στο μπεν μαρί την αραιώνουμε με κρέμα γάλακτος ή γάλα. 
Πάντα με τη βοήθεια της Μαρίνας μου...

Κάνουμε τα κουραμπιεδάκια μας βουτιά μέσα στην λαχταριστή σhοκολάτα τους τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο και περιμένουμε να πήξουν... Αν δεν έχετε σκύλο λιχούδη, και αν δεν έχετε και χώρο στο ψυγείο μία καλή λύση είναι η ψύξη του μπαλκονιού....


Γ) Κουραμπιέδες παραδοσιακοί...




Γεμίζω ένα μπολ με ζάχαρη άχνη και προσθέτω νισεστέ σε αναλογία ένα προς δέκα, για να μην φύγει, όσο περνούν οι μέρες η ζάχαρη και να παραμείνουν αναλλοίωτοι. Πάλι τους βαφτίζω καλά μέσα στη ζάχαρη, τους τοποθετώ στο πιάτο και στη συνέχεια βάζω και άλλη ζάχαρη με το σουρωτήρι για πιο "γεμάτο" αποτέλεσμα.  


Δ) Κουραμπιέδες με ζάχαρη και κακάο.


Βάζω την ίδια αναλογία ζάχαρης-νισεστέ και προσθέτω όσο κακάο θέλω... εγώ για αυτή την απόχρωση έβαλα περίπου 4 γεμάτες και ακολουθώ την ίδια διαδικασία "βάφτισης"! Καλή  επιτυχία helioloustes!!!



2 σχόλια:

1ο Νηπιαγωγείο Ρίου είπε...

ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ!!!!!ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

1ο Νηπιαγωγείο Ρίου είπε...

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!!!!!!!!!!ΤΙ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΤΙΚΑ!!!!!!!1