Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Συγγνώμη αγάπη μου....



Η Έλενα Τασιοπούλου... έγραψε....


Καλημέρααααααα heliolousta κορίτσια!!!! Είμαστε όοολες καλά..;; Είμαστε όλες εδώ... παρούσες;;; τους κουραμπιέδες της Ελένης Τσαγκά τους φτιάξαμε..;; Σήμερα κοπελιές  θα μιλήσουμε για μια άλλη κυρία (την επόμενη φορά θα μιλήσουμε για κάποιον κύριο)  που εμείς οι γυναίκες την ξέρουμε πολύ καλά… είτε γιατί την έχουμε «πει» πολλές φορές, είτε γιατί την έχουμε «ακούσει» πολλές φορές…. Εννοώ τη «συγνώμη». Όχι αυτήν που όταν βγήκε χάθηκε το φιλότιμο.., την άλλη… την καλή, την ποιοτική…

Έλενα Τασιοπούλου-Νηπιαγωγός-
Συγγραφέας παιδικών βιβλίων-
Σεναριογράφος
Ποιος είναι αυτός που δεν πλήγωσε ποτέ τον άνθρωπό του; Ποιος ή ποια μπορεί να πει πως δεν έκανε ένα λάθος, δεν είπε μια βαριά κουβέντα, ή δεν παραφέρθηκε; Τα λάθη είναι για τους ανθρώπους… δεν γίνεται να είμαστε τέλειοι. Ακόμα και αν προσπαθούμε σκληρά και ειλικρινά. Η συγνώμη γεννήθηκε για να μπορέσει το άτομο να φέρει σε ισορροπία μια κατάσταση, κάθε φορά που γίνεται λάθος τότε υπάρχει πάντα ένας λόγος για να ειπωθεί μια συγγνώμη. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα, γι΄ αυτό θα πρέπει να ξέρουμε πότε ακριβώς θα πρέπει να το κάνουμε και όχι να το χρησιμοποιούμε όποτε τύχει, αλλά ούτε και να μην  αφήνουμε τον εγωισμό μας να την λέει όταν καταλαβαίνει ότι κάπου είχε άδικο. Η συγγνώμη είναι τέχνη και επιστήμη, πρέπει να είναι ουσιαστική και όχι επιφανειακή. Η συγγνώμη θέλει ειλικρίνεια, θέλει πάθος, αγάπη, ωριμότητα, επιμονή και τέλος μετάνοια. Ένα «συγγνώμη αγάπη μου», αυτές τις τρεις λεξούλες, όταν τις πούμε να τις εννοούμε και τις τρεις. Να τις νιώθουμε …Αυτό σημαίνει ότι έχω καταλάβει το λάθος μου, που έχει πονέσει το σύντροφό μου και έχω μπει στη θέση του γιατί τον αγαπώ και θέλω να έχω αυτή τη σχέση και είναι σημαντικός για μένα. Δεν επαναλαμβάνω ποτέ την ίδια συμπεριφορά και προσπαθώ με ευγένεια και σύνεση να του δείξω έμπρακτα τη συγγνώμη μου.
Heliolousta κορίτσια όμως, πρέπει να προσέχουμε και πότε τη δεχόμαστε τη συγγνώμη! Εκεί που συγχωρείς μια, θα συγχωρέσεις δεύτερη και τρίτη και ο άλλος δεν καταλαβαίνει από μόνος του και επαναλαμβάνει το λάθος του, (δεν μιλάω για απλά και καθημερινά πράγματα, εκεί που ο καθένας, είτε άντρας είτε γυναίκα, μπορεί να κάνει δεκάδες λάθη, μιλώ για τα εκτός ορίων λάθη) σημαίνει ότι είναι ανώριμος από άποψη και επειδή  οι άνθρωποι δεν αλλάζουν γλυκιά μου, για αυτό εκεί δεν συγχωρούμε. Όταν ο σύντροφός σου, κάνει το μεγάλο σφάλμα και τον συγχωρέσεις, έχεις ανοίξει την πόρτα της επανάληψης, όσο και να αργήσει θα κάνει το ίδιο γιατί ξέρει ότι τον συγχωρείς  … Τέλος heliolousta κορίτσια δεν θα πρέπει να ξεχνάτε να απαιτείτε από τους άλλους να σας ζητούν συγγνώμη και το ίδιο να απαιτείτε από τον εαυτό σας. Μην καταπίνετε προσβολές και πράγματα που δεν ενέχεστε χωρίς την ειλικρινή συγγνώμη των ανθρώπων γύρω σας. Αν δεν γίνει αυτό, τότε καλύτερα να αλλάξετε λιμάνι, γιατί ο εγωισμός του ατόμου και η έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπό σας, σημαίνει ότι η αγάπη του για εσάς δεν είναι αληθινή. Συγγνώμη και ελπίζω να μη σας στεναχώρησα … !!
 
 
 

1 σχόλιο:

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.