Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

- ''Δεν τον αντέχω, όλο λείπει!'' - ''Πάρ' το αλλιώς κουμπάρα!...''


Ο κουμπάρος ... έγραψε... 




Κουμπάρα καλημέρα και καλή εβδομάδα. Να σου πω έχεις τρελαθεί τελείως; Ο κουμπάρος πήγε για δουλειά στην Κρήτη.  Ηράκλειο, Χανιά και πίσω Άγιο Νικόλαο, Ιεράπετρα και μετά Σητεία. Δύο μέρες φουλ με 9 ραντεβού. Έφυγε αξημέρωτα την Πέμπτη και γύρισε την Παρασκευή τα μεσάνυχτα. ''Μία διανυκτέρευση θα κάνεις ε; Πάλι καλά!'' ήταν το μόνο που του είπες Τετάρτη βράδυ. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Γύρισε ο κουμπάρος Παρασκευή βράδυ τελιωμένος. Και ποια η στάση σου; ΓΚΡΙΝΙΑ. Γκρίνια κι άγιος ο Θεός. ΟΚ δεν γουστάρεις να του κάνεις υποδοχή ήρωα. Δεν ψήνεσαι να έχεις φορέσει και κάτι πολύ άνετο και τον περιμένεις με ένα δείπνο και ένα χαμόγελο. Αλλά να βλέπεις NCIS ... Μπραχάμι και να κλείνεις την TV μόλις ακούσεις τα κλειδιά στην πόρτα και να κάνεις την κοιμισμένη  πάει πολύ!
Και από το πρωί του Σαββάτου να του αλλάζεις τον αδόξαστο με εκδικητική μανία δίνοντάς του διαταγές του στυλ: ''Το απόγεμα θα πας μόνος σου τα παιδιά στο παιδικό πάρτι του συμμαθητή της μικρής να δεις την γλύκα!'', ''Έχω πήξει πήγαινε εσύ σούπερ μάρκετ, εγώ θα πάω για καφέ με τις φίλες μου. Όσο εσύ έπινες τις ρακές σου κύριος στην Κρήτη με σκίσανε δυο μέρες τα παιδιά!'', ''Έχεις καταντήσει μπαμπάς του Σαββατοκύριακου και θες να διαβάσεις κιόλας την Κυριακή εφημερίδα;'' και άλλα τέτοια τρομοκρατικά, πάει πολύ. Πάει πάρα πολύ. Καταρχήν να μιλάς όμορφα! Και κατάλαβε επιτέλους πως έκανε σβούρα την Κρήτη για δουλειά! Και άσε το περιβόητο ''Εσύ κύριε αλλάζεις παραστάσεις εγώ είμαι εδώ. Σπίτι δουλεία. Δουλειά σπίτι.'' Και τι θες ρε κουμπάρα; Να παραιτηθεί από την δουλεία του; Ή μήπως προτιμάς να καταργηθεί η ρακί στην Κρήτη; Γιατί ναι τις κοπάνισε τις ρακές του την Πέμπτη το βράδυ. Α και είναι υπέροχη η διαδρομή από τον Άγιο προς την Σητεία άνοιξε το μάτι του! Ααα και που είσαι, να μην ξεχάσω το πιο αισχρό, έφαγε χοχλιούς μπουμπουριστούς και παπούλες που γουστάρει! Το καθίκι. Σοβαρέψου κουμπάρα. Πάρτο αλλιώς. Πως το λένε! Και να σε ρωτήσω κάτι; με τι ακριβώς θα ήσουν ικανοποιημένη; Να σου λέει πως βασανίζεται και τρώει φρυγανιές με τίλιο όταν πάει στην Κρήτη ή τον Βόλο; Ο κουμπάρος δεν την παλεύει πια να το ξέρεις. Πιο παλιά τα έπαιρνε στο κρανίο και στα έχωνε μου λέει. Τώρα απλά σε γράφει. Σε συνδέει κουμπάρα με Κάιρο κανονικά και σκέφτεται το επόμενο ταξίδι στον Βόλο που έχει κάτι τσιπουράδικα μούρλια. Και σιγοτραγουδά ''στα π@π@ρια μου σε γράφω είναι οκτώ και κάνω μπάφο''. Και ετοιμάζεται να ζητήσει από την δουλειά να αναλάβει και την περιφέρεια Μακεδονίας και Θράκης και να στο πασάρει ως εντολή του αφεντικού και κάτι σαν υποχρεωτική αναβάθμιση που δεν μπορεί να αρνηθεί. Πως σου φαίνεται η εξέλιξη; Γουστάρεις; Άκουσε με κουμπάρα. Είσαι ζορισμένη και το καταλαβαίνω. Μη γίνεσαι όμως άδικη και παράλογη. Κατανόησε πως η φύση της δουλείας του είναι αυτή και πως αυτό δεν αλλάζει. Και αν μπορεί να περνά καλά στην δουλειά του είναι καλό για όλους. Και για σένα και για τα παιδιά. Θες να φτιάξεις την καθημερινότητά σου. Ψάξε άλλους τρόπους. Ή μάλλον ψάξτε μαζί άλλους τρόπους. Σκέψου λογικά, θετικά και χαρούμενα! Αυτά κουμπάρα και καλημέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: