Hello helioloustes.

Hello helioloustes... Ευτυχία είναι να ξυπνάμε κάθε πρωί και να είμαστε ενθουσιασμένες για την χαρά που δώσαμε την προηγούμενη μέρα σε αυτούς αγαπάμε, για αυτό που πετύχαμε ή για την απόλαυση που πήραμε. Αγαπάμε τον εαυτό μας κορίτσια και ... βγαίνουμε στον Ήλιο.

Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τουρτα σhoκολάτα... απογείωση του ουρανίσκου.


Για πρώτη φορά εφέτος αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου την τούρτα των γενεθλίων μου.... γιατί να κάνω για όλους τους άλλους και όχι για εμένα?... είπα.... και το έκανα... Λοιπόν Helioloustes προχωρήστε και εκτελέστε τη συνταγή... θα ξετρελαθούν όλοι... η Νοστιμιά της ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ! το παντεσπάνι αν και δεν έχει καθόλου αλεύρι ... φουσκώνει (καλά μην φωνάζετε δεν γίνεται και παγόνι) και εντυπωσιάζει...όσο για το γλάσο... τι να λέμε... και μην αγχώνεστε για τη διακόσμηση... υπάρχουν εντυπωσιακές και εύκολες λύσεις. Η συνταγή είναι του Παρλιάρου με λίγες παραλλαγές δικές μου... για ευκολία... καταλαβαίνετε... Άντε λοιπόν και καλή επιτυχία.


έτοιμη για την παρασκευή της πιο νόστιμης τούρτας....

Υλικά:
  • 650 gr κρέμα γάλακτος
  • 225 gr βούτυρο αγελάδος σε θερμοκρασία δωματίου
  • 600 gr κουβερτούρα.
  • 280-300 gr αμύγδαλα λευκά χτυπημένα στο μούλτι για να γίνουν αμυγδαλόσκονη.
  • 4 αυγά
  • 150 gr ζάχαρη
  • 1,5 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
  • 30 gr ποτό για γλυκά (συνήθως βάζω κονιάκ αλλά μπορείς να βάλεις από μαύρο ρούμι μέχρι ουίσκι... ότι έχεις... εκτός από ούζο.)
  • Ξύσμα από δύο πορτοκάλια.
  • προαιρετικά εσάνς πορτοκαλιού.

Κορίτσια τώρα παίζουμε!

Χτυπάμε στο μίξερ για αρκετή ώρα σε δυνατή ταχύτητα, τα αυγά με τη ζάχαρη (μην περιμένετε να ασπρίσουν... θα πάρουν ένα χρώμα ανοιχτό μπεζ ή υπόλευκο)






μελετάμε και λίγο τη συνταγή μας.


Ζεσταίνουμε 150 gr από το βούτυρο μαζί με τα 150 gr από την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσουν τα προσθέτουμε μέσα σε 300 gr ψιλοκομμένη κουβερτούρα κι ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου σκουρύνει εντελώς το μείγμα.








Όταν γίνει και το μείγμα αυγοζάχαρης το προσθέτουμε μέσα στο άλλο με τη σhoκολάτα το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε πάλι πολύ καλά. 
Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα αμύγδαλα, το ξύσμα από ένα πορτοκάλι, το μπεϊκιν πάουντερ το ποτό και αν θέλουμε και έχουμε, εσάνς πορτοκαλιού.  
 Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά τα ταψί μας..που συνήθως είναι στρογγυλό. Εγώ χρησιμοποίησα τσέρκι σε σχήμα καρδιάς λόγω της ημέρας... καταλαβαίνετε...
Τοποθετούμε το μείγμα μας στο τσέρκι και μετά το ψήνουμε στους 180 (χρησιμοποιώ σχεδόν πάντα τον αέρα) για 50 λεπτά περίπου... το τσεκάρουμε όμως Helioloustes...μην ξεχνιόμαστε...όταν γίνει το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά... και αν δεν ξεκολλάει χρησιμοποιούμε μεγάλο μαχαίρι...και το ξεκολλάμε σιγά σιγά από τα τοιχώματα του ταψιού. Όταν ξεκολλήσει κόβουμε το παντεσπάνι οριζοντίως  σε δυο κομμάτια, αν ψιλοδιαλυθεί μην μασήσετε... απαπαπα όχι... θα το κολλήσετε με τα χεράκια σας θα βάλετε όλα τα διαλυμένα κομματάκια στη θέση τους και θα προχωρήσετε...Όπως έγινε και στη συγκεκριμένη περίπτωση... εγώ απλώς ξαναχρησιμοποίησα τη φόρμα για να τα σταθεροποιήσω....και να διαλυθούν λίγα κομμάτια ξαναενώνονται και κολλάνε με το γλάσσο... και το αποτέλεσμα είναι το ίδιο...

κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια για να λιώσει εύκολα.


εγώ δεν γελάω όταν μου καθαρίζουνε αυγά. γελάω όταν ξύνω πορτοκάλι... τι να κάνουμε....



Πάμε να φτιάξουμε το γλάσο μας.













Λιώνουμε την κουβερτούρα μας σε μπεν μαρί όπως τη φωτό... ξέρετε βάζουμε ένα  ανοξείδωτο μπολ ή κατσαρολάκι, πάνω σε νερό που βράζει. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τα υπόλοιπα: 75 γραμμάρια βουτύρου που έχουμε κόψει κομματάκια, τα 500 gr κρέμα γάλακτος και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού... και πάλι αν θέλουμε και έχουμε, λίγη εσάνς πορτοκάλι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αφήνουμε λίγη ώρα να πήξει.
Βάζουμε λίγο στο ένα κομμάτι από το παντεσπάνι, μετά τοποθετούμε από πάνω το άλλο κομμάτι και στη συνέχεια με το υπόλοιπο γλάσο καλύπτουμε όλη την τούρτα. Όπως βλέπετε και στη φωτό, συνεχίζω να χρησιμοποιώ τη φόρμα για να μην χαλάσει το σχήμα μου... μετά την αφαιρώ και συμπληρώνω γύρω γύρω γλάσο.
Η διακόσμηση εξαρτάται από το κέφι σας και τη φαντασία σας...εγώ ξεκίνησα να τη στολίσω όλη με ροζ μπεζέδες αλλά δεν μου άρεσε και τελικά έβαλα μόνο γύρω γύρω άσπρους, μετά  τοποθέτησα, για να τονίσω το σχήμα της καρδιάς, δάκρυα άσπρης κουβερτούρας και στη μέση έβαλα τρούφα.... και με τα αναμμένα κεράκια από πάνω σημειώθηκε τεράστια επιτυχία.....και από γεύση... ρωτήστε τους φίλους μου.. έπαθαν την πλάκα τους...μου είπαν... λέτε να έλεγαν ψέμματα για να μην με στενοχωρήσουν? ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ HELIOLOUSTES και να θυμάστε ότι η ζωή βοηθάει τους τολμηρούς.... .

Δεν υπάρχουν σχόλια: